Sign In
(signout)
Contact us
Search
It looks like your browser does not have JavaScript enabled. Please turn on JavaScript and try again.
About FDC
Return
FDC at a glance
Board and Councils
Faculty
Facilities
Ranking and Accreditations
FDC & The World
Return
International Partnerships and Alliances
FDC International Hub
FDC News
Social Education
Return
FDC - Cardinal Dom Serafim Social Center
Get in Touch and Contribute
Education
Return
FDC International HUB
Executive Education Programs
Degree Programs
Research & Collections
FDC Library System
Life at FDC
Return
Life in Brazil
International Students at FDC
Learning Journeys in Brazil and Abroad
FDC
>
en
>
Research
>
publications
Knowledge
Research and Development Centers
Innovation and Entrepreneurship Center
People and Leadership Development Center
Sustainability Center
Strategy and International Business Center
Logistics, Supply Chain and Infrastructure Center
Publications
The FDC Library System
00A1BE
FFFFFF
Imagem Box 2
Publication
Case Hotshot Coffee.
Year
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1980
1979
1978
2019
2020
Português
Inglês
Espanhol
Article
Book
Case Study
DOM Magazine Articles
FDC Executive
Idea Workbook
Proceedings
Research Report
Find only publications available for download
Search
Download pdf
http://ci.fdc.org.br/AcervoDigital/Casos/Casos%202017/PCBM%20-%20Hotshot%20Coffee%20-%20CASE.pdf
Download Abstract
Case Hotshot Coffee.
Year of publication:
2,017
Publication:
2017.
Pagination:
Authors:
SALUM, Fabian Ariel; FERRAZ, Dalini Marcolino.
Type of Publication:
Case Study
Main Author:
Salum, Fabian Ariel
Other Authors:
SALUM, Fabian Ariel; FERRAZ, Dalini Marcolino.
Summary:
A ideia do café quente vendido em latas nasceu no Japão, em 1965, lançado pela Mira Coffee. Essa primeira marca não obteve muito sucesso. Quatro anos mais tarde, em 1969, UCC Ueshima Coffee, a quem se credita muitas vezes a invenção do café vendido em latas, introduziu seu produto no mercado de massa.
Apesar do conceito de café em latas ter tido, desde o início, grande aceitação no mercado japonês, ele só foi suficiente para impactar significativamente o crescimento da produção quando, em 1973, a máquina de venda de café em lata frio e quente foi introduzida amplamente no mercado, impulsionada pela chegada da moeda de 100 yen, em 1967. Nesse período, as máquinas de venda e o próprio café enlatado se transformaram em um grande sucesso.
Language:
Português
Reference Number:
Documento Eletrônico